Ben jij een energiekenner? Waarom moeten we eigenlijk al die acties doen? Waarom is de uitdaging van Energy Challenges zo belangrijk? Zie hier, de Energy Watchers overladen ons met verschillende weetjes, daarom dus! 

Wannie en Dannie hebben ons weer een uitdaging gegeven rond energie: wie kan het langst het gewicht van de ijsblok behouden, zonder het gesmolten water?

Op maandag 10 februari kreeg elke klas een ijsblok. De bedoeling was dat deze ijsblok zo volumineus mogelijk bleef tot ’s middags. Hij mag niet in een vriezer worden gestopt maar moet ‘overleven’ in een bepaald afgetekend vak op de speelplaats (voor iedere klas dezelfde conditie). 
En wat hebben we geleerd... Klas L4B heeft vele laagjes rond hun ijsblok gewikkeld en daardoor is hun ijsblok goed bewaard gebleven.
DUS: door een goede isolatie kan je de koude maar ook de warmte behouden! De kinderen zijn daardoor voorbereid op Dikketruiendag...

#dikketruiendag #uitdaging #jaarthema #energychallenges

Wannie en Dannie kwamen nog eens op bezoek. Ze daagden ons uit om steeds de lichten te doven en de deuren goed te sluiten.
Elke dag wordt de school gecontroleerd door een andere klas. Zij kijken na of deze afspraken wel worden nageleefd. De kinderen turven hoeveel deuren er open blijven staan en hoeveel lichten er nog onnodig branden. Hopelijk worden dit er steeds minder en kunnen Wannie en Dannie trots op ons zijn! We zijn benieuwd naar het resultaat...