Vandaag maakten we kennis met Hugo. Dit was wel een beetje spannend, want hij spreekt een andere taal. Hugo praat namelijk Frans en hij wilt het ons ook leren! Zo leerde Hugo ons al tot 10 tellen. Kijk maar eens in het filmpje hoe flink wij dit al kunnen! We leerden ook nog enkele andere woorden zoals 'oui, non en bonjour'. Hugo beloofde ons om ons regelmatig een bezoekje te brengen! Wij kijken er al naar uit!  

Donderdag kwamen de Sint en zijn pieten op bezoek. De kinderen van het eerste leerjaar werden enorm verwend met lekkers en leuke pakjes. Wat een pret! We mochten ook op bezoek bij de Sint. Daar lieten we horen hoe knap wij al kunnen hakken en plakken en we lieten ook onze pietendans zien. Wat een fijne dag! 

De kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar knutselden samen rond het thema Kerstmis. Er werden kerststukjes, kerststerren, kerstmanen, kerstbomen en kijkdozen gemaakt. 

Het eerste leerjaar is gaan wandelen in het Carons Hofke. Daar hebben we gemeten hoe dik de bomen zijn. Hoeveel kindjes passen er rond een boom? We hebben ook zo veel mogelijk blaadjes verzameld en het dan laten regenen door ze allemaal in de lucht te gooien! Wat een pret! Ook kwamen we kikkers, eendjes, paddenstoelen en nog veel meer tegen! Wat is het fijn om even in de natuur te zijn! 

Sinterklaas daagt het eerste leerjaar uit om echte voorleespietjes te worden. We knutselen toffe pietenmutsen en oefenen flink onze sintverhaaltjes. Vrijdag is het zover, we lezen voor aan de kinderen van de derde kleuterklas. Joepie! Op dinsdag laten we aan de hele school zien hoe flink wij al kunnen lezen. Elk voorleespietje leest een zinnetje uit een sintverhaaltje voor. Dit vinden we toch best wel spannend… Wanneer we terug in de klas komen, ligt er een pakje klaar! Wat zou daar nu in kunnen zitten? Het zijn echte gouden pietenpluimen! We hangen ze snel aan onze pietenmuts. Nu zijn we helemaal klaar om Sinterklaas op school te ontvangen! 

Joepie kermis in Merksplas én… op onze school!
De jongens en meisjes van het vierde leerjaar bedachten keitoffe spelletjes voor op de speelplaats.
De eersteklassertjes mochten onder hun leiding genieten van wel vijftien leuke, grappige, sportieve, … activiteiten.
Het werd echt een geslaagde Vlaamse kermis! 

Via onderstaande afbeelding kan je verder klikken naar de Yurl's pagina van het eerste leerjaar.